Activitats de la zona

Parc Nacional d’Aigüestortes

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels catorze parcs nacionals de l’Estat espanyol i l’únic existent a Catalunya. El paisatge és d’alta muntanya, amb un impressionant relleu i una gran riquesa de fauna i vegetació. L’aigua, amb gairebé 200 estanys i innumerables rierols, n’és la protagonista.

Cims que superen els tres mil metres d’altura, Rius, barrancs, cascades, que ens fan sentir, vertaderament, al país de l’aigua, els seus estanys de formes i colors diversos, i una gran diversitat d’espècies animals i vegetals que lluiten per sobreviure en el medi físic rigorós donant vida a aquest espai natural protegit únic del sud d’Europa.

Centre Romànic de la Vall de Boí

El Romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic. Aquestes esglésies s’han conservat al llarg del temps gràcies a l’aïllament de la Vall fins ben entrat el segle passat que va fer que no arribessin constructors, artistes, arquitectes ni capellans disposats a reconvertir les obres inicials.

El conjunt romànic de la Vall de Boí està format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro. La seva excepcionalitat va fer que l’any 2000 la UNESCO el declarés Patrimoni Mundial.

Informació turística de la comarca

La comarca de l’Alta Ribagorça es compon de tres municipis:El Pont de Suert, la Vall de Boí i Vilaller. L’Alta Ribagorça qualificada com una comarca de muntanya amb un relleu abrupte i zones lacustres bellíssimes és un territori ideal per practicar tots els esports de muntanya, tant a l’estiu com a l’hivern.

La comarca és rica en antigues tradicions populars. Tota una comarca al vostre servei. Un autèntic paradís on les possibilitats són il·limitades.

Les Falles

Les Falles, recentment declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (any 2015), són la festa del foc dels Pirineus.

La candidatura de les Festes del Foc del Solstici d’Estiu dels Pirineus aplega 63 festes del Principat, d’Occitània, d’Andorra i d’Aragó que tenen un patró comú: el foc n’és l’element principal i es fan pels volts del solstici d’estiu.

La baixada s’inicia des d’un lloc elevat de la muntanya, el faro, visible des del poble, on hi ha plantat un pi on s’encenen les falles abans de començar el descens.

És la màgia, és la festa!

Cicloturisme

Des del mateix poble de Llesp, ja podreu sortir amb bici i gaudir de la pujada a Sarreres (https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/llesp-coll-de-sarreres-vilaller-llesp-10502172)

 

I, a pocs quilòmetres, trobaràs diferents possibilitats per anar amb bicicleta de muntanya, des de rutes planes per les riberes de fons de la vall, per camins i pistes forestals fins a rutes més exigents per prats alpins d’alta muntanya i boscos de pi.

Descens de barrancs

L’emprempta capritxosa del pas de l’aigua ha modelat, amb el pas dels anys, increïbles paissatges, a prop de casa nostra, trobareu el barranc de Viu de Llevata o el Barranc d’Erta.

El barranquisme és una activitat aquàtica on es combinen les diferents tècniques de progressió en barrancs, (progressió aquàtica sense corda, salts, tobogans, tècniques de progressió amb corda…), amb una petita aproximació a peu i posterior retorn cap al punt de sortida.

Permet conèixer la vida interior dels barrancs seguint el corrent de l’aigua, la fauna, la flora, i les formacions geològiques que l’aigua ha anat esculpint des de fa milions d’anys en les parets dels gorgs, (badines, caos de roques…).

Esquí

La nostra ubicació us permetrà, en funció de les condicions metereològiques,us permetrà triar anar a esquiar a Boí-Taüll (15 minuts) o a Baqueira Beret ( a 55 minuts).